Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Susek, 7. mart 2018.

Veliko srce u Suseku

Veliko srce u Suseku

Danas je u Suseku u organizaciji Udruženja žena „Veliko srce“ pod pokroviteljstvom opštine Beočin, a povodom Međunarodnog Dana žena održana šesta tradicionalna etno izložba rukotvorina na kojoj je učestvovalo 22 izlagača. Ispred  lokalne samouprave izlagače i  posetoice pozdravio je predsednik Skupštine opštine Beočin Zoran Stokuća istakavši značaj manifestacija kojima se neguju tradicija, kultura i običaji ovog kraja čime se daje  i značajan doprinos razvoju turizma. Izložbu je otvorila  predsednica Udruženja Bojana Apić zahvalivši se izlagačima na odzivu i programu koji je izložbu učinio sadržajnijom i lepšom.

Veliko srce u SusekuVeliko srce u Suseku

Kroz promociju ručnih radova, starih zanata, ali i humanitarnim radom već desetu godinu članice ovog udruženja trude se da spoje etno i moderno, zainteresuju mlade za ručni rad,  pripremanje jela i kolača po bakinom receptu, ožive neke od starih zanata i stvore uslove za nova zanimanja i seoski turizam.

Veliko srce u SusekuVeliko srce u Suseku

U kulturno umetničkom delu programa učestvovala su deca Osnovne škole “Jovan Popovović“ i članovi dečijeg hora „Blagovestitelj“ pri crkvi Svetog arhangela Gavrila, a svoje radove i rukotvorine izlagala su udruženja žena: „Veliko srce“ iz Suseka, „Vredne pčelice“ iz Luga, „Jana“ iz Banoštora, „Moje selance“ iz Čerevića“, „Brazilijanski biseri“ iz Brazilije, „Fruškogorski cvet“ iz Beočin sela, brojni kreativni pojedinci kao i učenici osnovne škole. Na manifestaciji tradicionalno su proglašeni i nagrađeni najbolji kolači po bakinom receptu.

Veliko srce u SusekuVeliko srce u Suseku

Veliko srce u SusekuVeliko srce u Suseku

-
-
-
-
-
-
-
-